Bästa handelsplattformar för Bitcoin-investeringar

Allt fler människor är övertygade om att kryptovalutor, inklusive Bitcoin, är framtidens valuta. Så när du är redo för att investera i Bitcoin så är valet av en handelsplattform en avgörande faktor för din framgång på kryptomarknaden. Därför har vi listat de bästa handelsplattformarna för just Bitcoin och andra kryptovaluts-investeringar.

eToro

eToro är en av de främsta nätmäklarna på marknaden. De erbjuder handel med kryptovaluta utan provision, men som många andra mäklare tar de ut en spread baserat på den kryptovaluta som handlas med. För bitcoin är det dock inte särskilt mycket gentemot andra kryptovalutor.

Den bästa funktionen med eToro är deras CopyTrader, en funktion som låter investeraren följa och identifiera andra erfarna investerare på plattformen och kopiera deras investeringar. Men kom ihåg att även om man tjänar samma belopp proportionellt som investerare man kopierar, tar man också samma procentandel av förlusterna som investeraren tar på sitt konto.

Coinbase

Härnäst på listan kommer USAs största kryptobörs med över 20 miljoner användare. Coinbase är mest känt för sin användarvänliga plattform, samtidigt som de stöder 14 olika kryptovalutor för investeringar, inklusive bitcoin, ethereum och litecoin.

Köper man Bitcoin från ett länkat ACH-konto är provisionen i genomsnitt ~1,49%, något som enligt oss är rimligt. Utöver en användarvänlig plattform och en bra provision har Coinbase dessutom omfattande utbildningsresurser för de som vill lära sig mer om kryptoinvesteringar. De förser även kunder med en global, serviceinriktad kundsupport, något som enligt oss är superviktigt.

Kraken

Som trea har vi valt att lista Kraken, en kryptomäklare som etablerades 2011. De erbjuder i dagsläget investeringar med 18 olika kryptovalutor, inklusive bitcoin, ripple och dash. Även Kraken är en kryptovalutabörs.

Som användare på Kraken betalar man en avgift på 1,5%, eller 0,9% för stablecoins, plus ytterligare avgifter om man använder ett kort och finansierar via en bank.

Kraken hade länge endast en webbplattform men ingen mobilapplikation, vilket är något de nyligen ändrat på. Ett stort plus i kanten får Kraken från oss för det!

Robinhood

Robinhood möjliggör för investerare att handla bland annat bitcoin, ethereum, litecoin och dogecoin direkt via plattformen. De har inte ut någon provision när investerare handlar, men de genererar istället små vinster varje gång någons handels dirigerats. Detta är dock en av de många ting som Robinhood kritiserats för eftersom de då inte är helt transparenta med sina priser, vilket gör att investeringarna kan vara dyrare än de gjorda hos konkurrenter.

Robinhood är fortfarande bland de bästa alternativen för nybörjare som vill investera på en lättförståelig plattform. Även om handelsalternativen är begränsade, kan Robinhood definitivt vara ett bra val för nybörjarinvesteraren.

Gemini

Till sist har vi Gemini som funnits sedan 2015. Det som gör att Gemini kommer längst ner på vår lista är att Gemini totalt sätt är en av de dyraste kryptobörserna på marknaden, och debiterar mer än fem gånger vad många andra börser tar betalt för samma transaktion.

Men allting handlar såklart inte om priset. Gemini är fortfarande en perfekt handelsplattform för nybörjare så väl som avancerade investerare. Det är enkelt att navigera på plattformen med dess enkla köp- och säljfunktioner. Erfarna investerare kan enkelt byta till ActiveTrader-alternativet och få full tillgång till mer avancerade handelsverktyg.