Så gör du för att köpa Dogecoin

Även fast Dogecoin tog sin början som ett skämt så har det sedan dess vuxit och gjort succé som en spelare på kryptomarknaden.

Detta är eftersom DOGE-transaktioner fungerar på samma sätt som andra kryptovalutor och går direkt från person till person utan att passera genom en centraliserad mellanhand, så som en bank.

Med det sagt så finns det även annat som gör Dogecoin attraktivt kanske främst för hobbyister men inte för långtidsinvesterare. Om du är ute efter att köpa Dogecoin men kanske inte vet vart du ska börja så läs vidare för ett snabbintro till denna populära kryptovaluta.

Varför köpa Dogecoin?

Att bli en DOGE-miljonär kommer inte att kosta dig många riksdaler, men det kan bli svårt om du försöker nå dit genom att acceptera mindre dricks i internetchattar. Men det finns ändå många olika anledningar till varför du ska köpa Doge, även om du inte är ute efter ett lyxliv finansierat av Doge.

Om du har ett intresse av kryptovalutor men kanske inte har så stor koll eller vet hur det funkar så kan Dogecoin vara ett bra ställe att börja på. Genom att köpa Dogecoin så kan du leka runt lite med krypto och lära dig hur det fungerar utan att behöva spendera stora summor pengar, och utan att behöva oroa dig för att förlora dessa pengar heller. Med andra ord så fungerar Dogecoin perfekt även för kryptonybörjare.

Vart kan jag köpa Dogecoin?

När det gäller att köpa Dogecoin så finns det en hel uppsjö av olika metoder att välja bland. Flera kryptoplattformar så som Coinbase, Gemini, SoFi Active, Robinhood, eToro och Kraken erbjuder dig möjlighet att köpa och investera i Dogecoin.

Efter att du har valt den plattform du vill använda dig av så behöver du bara registrera ett konto, om du inte redan har ett. Eventuellt verifiera ditt konto och sätta in pengar. Sedan är det bara att köpa så mycket Dogecoin som du vill ha.

Vart kan jag förvara mina Dogecoin?

Även om du kanske inte är så orolig över att förlora dina Dogecoin så är det viktigt att förvara dina kryptovalutor på ett säkert sätt. Bäst är att förvara dem i en så kallade kryptowallet, eller kryptoplånbok. Detta är en mjuk eller hårdvara (beroende på vilken du väljer) som låter dig förvara dina kryptovalutor bakom lås och bom mellan transaktioner. Mobila och webplånböcker gör det lättare för dig att utföra olika transaktioner medan en hårdvaruplånbok passar bäst för den som vill kunna hålla sin krypto skyddad under en längre tid.

Är du helt ny när det gäller krypto så kan dogecoin vara ett bra alternativ för att låta dig prova på utan att behöva oroa dig för att förlora stora summor om något skulle gå snett.

När du väljer vilken sorts plånbok du vill förvara dina dogecoin i så är det alltid bra att ta en stund och fundera över vad du har för planer för dina krypto. Vill du bara leka runt lite och använda det som en betalningsmetod eller har du siktet inställt på mer långsiktigt sparande?